Sådan bliver du en danseinstruktør

Hvad er fordelene ved at blive en danseinstruktør?

Det kan være svært at vælge sin karriere her i livet. Der er så mange valgmuligheder, især for os her i Danmark, og det kan godt være lidt overvældende. Men det bedste man kan gøre er faktisk at se på hvad man har passion for. Og lige netop passion for dans gør at folk søger mod en uddannelse som danseinstruktør.

Der er mange fordele ved at blive uddannet danseinstruktør. Først og fremmest er det et arbejde med meget bevægelse, i modsætning til et kontorjob. Det holder dig altså sund og i god form, da du bruger kroppen ofte. Derudover er det et job og en disciplin der øger dit humør, for hvem kan være sur eller trist når de danser?

Derudover er danseundervisning i vækst. Der er flere og flere der tilmelder sig danseundervisning, ligesom mange går til andre former for sport eller fritidsaktiviteter. Det er altså med andre ord et job der er efterspørgsel på, hvilket kan give jobsikkerhed. Det er både børn, unge og voksne der søger mod dansen, så uanset hvilken type dans du drømmer om at blive instruktør i, så er der rigtig mange muligheder.

Uddannede danseinstruktører arbejder ofte på danseskoler, i fitnesscentre der har dans som holdtræning eller i andre typer af virksomheder der har dansen som omdrejningspunkt.

 

At blive en dansinstruktør er en fantastisk måde at blive en del af et lokalsamfund på og at dele din kærlighed til dans med andre. Dans kan være en fantastisk måde at holde sig i form, samtidig med at man møder nye mennesker. Plus, dans er sjovt! Som danselærer kan du undervise i dit lokale studie eller endda starte dit eget dansestudie, eller arbejde i en virksomhed der søger danselærere.

 

Hvis du gerne vil blive en danselærer eller danseinstruktør, er det vigtigt først at beslutte, hvilken slags dans du gerne vil undervise i. Der er en bred vifte af dansegenrer som du kan undervise i, herunder hip-hop, jazz, ballet, irsk dans, klassisk, zumba og mange flere. Du er naturligvis ikke låst til én genre, men det er alligevel relevant at vælge en eller flere genre som du finder særligt interessant. Det kan også være der er en overset niche med fornyet efterspørgsel, og dermed mindre konkurrence i forhold til eventuelle jobs.

 

Hvis du er interesseret i at blive uddannet danseinstruktør, skal du have en passion for dans, gerne kendskab til de forskellige stilarter af dans og en evne til at dele din viden med andre.

 

Bliv uddannet danseinstruktør

Hvis du ønsker at gå videre med drømmen er næste skridt at undersøge steder hvor du kan blive uddannet danseinstruktør. Eksempelvis uddanner danseskolen Let’s Dance nye instruktører i Hit Fit dans løbende. Deres uddannelse varer 5 timer, og inkluderer også materiale til din egen undervisning efterfølgende, så du vil altså hurtigt kunne tage det du lærer i brug.