Sportsmand? En psykolog kan booste dine præstationer

Når man yder sport særligt i form af elitesport eller andre sportsformer, hvor man presses meget, vil den mentale del af ens præstationer have stor betydning. Det er en gængs opfattelse, at man skal træne, for at blive sportsudøver.

Fokus på den mentale træning til sportspræstationerne kan dog ofte gå lidt i glemmebogen, men faktisk har den mentale del af træningen lige så stor betydning som den fysiske del af træningen. Der kan være mentale blokeringer, der forhindrer en i at præstere sit ypperligste. Ved at gå til psykolog, kan man afhjælpe disse blokeringer.

Læs mere her!

Hvordan bliver man en bedre sportsudøver?

Noget af det der kan fylde, når man udøver sport er f.eks. mentale blokeringer, der forhindrer en i at yde sit bedste. Ofte kræver det meget viljestyrke og gåpåmod at fortsætte med at træne, når man f.eks. oplever smerte, modstand og manglende udholdenhed.

Den mentale del af sportspræstationerne har som tidligere nævnt stor betydning. Er du sportsmand? En psykolog kan booste dine præstationer.

Psykolog som mentaltræning til at øge sine præstationer

Det kan lyde overdrevet at gå til psykolog, når man skal udøve sport. Ofte forbinder man psykologer med nogle, der hjælper mennesker i store livskriser, ved akut opstået dødsfald, efter ulykker og gennem depressioner. Dog kan der i ens sportskarriere være opstået ting, som kommer til at fungere som en mental blokering fra at udrette sine bedste præstationer.

F.eks. kan det være svært at komme op på hesten igen, hvis man er blevet smidt af, eller det kan være svært, hvis man tidligere har oplevet at yde en præstation, man ikke var tilfreds med. Det kan sætte sig som en angst for igen at underpræstere, og derved bliver de efterfølgende præstationer ofte dårligere, da man mentalt ikke har fuldt fokus på sporten.

Psykologen hjælper

Gennem de psykologiske samtaler, kan du hjælpes med at identificere, hvad det er, der blokerer for dine præstationer. Når man bliver bevidst om, hvad der fylder inde i hovedet, vil man i højere grad kunne arbejde med at genvinde fuld koncentration om sporten.

Læs mere på https://kbh-psykolog.dk/, hvor du kan booke din psykologsamtale, så du kommer i gang med at træne den mentale del af din sportsudøvelse. Hvis du vil lade dig inspirere, inden du beslutter dig, om en psykolog er vejen frem for dig, kan du læse mere på den blog, der er på hjemmesiden.