Sporty spice

Er du den sporty type?

Er du typen, som står op en time før og tager løbeskoene på for at løbe dig en tur, inden du spiser morgenmad, færdiggør dine morgenrutiner og tager på arbejde? Så læs med her.

Nogle er måske den sporty type uden selv helt at være klar over det. Det kunne jo være dig. Det er godt at gøre sig klar over, hvilke ønsker, man har til tilværelsen og se på, om man lever op til sit potentiale, eller i det mindste prøver på det.

Bor du fx tæt på vand og har en grøn livsstil, så har du måske lyst til at tage dig en dukkert morgen, eftermiddag eller aften i bæredygtig badetøj. Sådan noget kan du finde inde på den grønne markedsplads.

Er du overhovedet nogen type?

Det er et spørgsmål, man må stille sig selv. Mange har den idé om sig selv, at man er en type. Her spiller individualiseringen ind. Vi er gået fra at være en fælles masse i den præmoderne verden til at være en flok af enkeltindivider i den moderne verden.

Fra at være stort set den samme type, som mest af alt adskilte sig fra hinanden ved at være enten hankøn eller hunkøn, barn, voksen eller ældre, har vi udviklet os til at være mange vidt forskellige typer på grund af den stigende civilisering, der har fundet sted siden landbrugsrevolutionen, hvor vi gik fra at være jæger-samler folk til at dyrke jorden. Vi bevæger os ikke længere så meget rundt, men har snarere en fast bopæl og har stort set forladt nomadesamfundet. Nu, hvor vi så lever i det globaliserede samfund og i det digitale samfund, kan tingene ændre sig igen.

Sikkert er det dog, at mange vil være den sporty type. Vores udvikling har gjort, at vi er nødsaget til at tænke på motion og på det at dyrke vores kroppe, for de bliver ikke dyrket automatisk.

Hvordan kommer du i god form?

Til at starte med er det værd at tænke på, hvad du putter i munden og hvor ofte, du putter noget i munden. Er der mon noget her, som du kan regulere på? Det kan være, at du enten får for meget eller for lidt, og det kan også være, at det, du putter i munden, er det forkerte. Tænk på, at der findes føde, som er sundere for din krop end andet. Superfood er et godt eksempel. Superfood har et højt indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler. Det er blandt andet grøntsager, planter og tang. Så er det også frugt, bær, nødder og frø. Derudover fisk grøn te, rødvin og meget andet. Det styrker dit immunforsvar og generelle helbred, og er du sund, bliver du sandsynligvis også slankere. Og det hjælper altid at dyrke motion. Men, hvis du gerne vil i bikinien, så husk på dette: alle kroppe er bikinikroppe.