Sådan kan du vedligeholde din terrasse

En fliseterrasse kræver en del vedligeholdelse, men der er meget, du kan gøre, for at gøre det nemmere for dig selv. Du kan læse om de forskellige muligheder i den her korte og hurtiglæste artikel, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at gøre din terrasse mere overskuelig. Alle rådene kan også bruges til fliser i indkørslen.

Sørg for at rense den årligt

Din fliseterrasse bør renses en til to gange årligt. Det inkluderer vask og rens af furerne, og det kan være noget af en hovedpine. Men sæt en dag af til det og sørg for at holde det ved lige, så bliver arbejdet mindre.

Når du rengør terrassen, skal du fjerne mos og utøj mellem fliserne. Du kan typisk godt nøjes med at rense terrassen én gang om året, men arbejdet bliver nemmere, hvis du gør det oftere. Så er du nemlig på forkant med plantevækster og andre gener, der ellers ville gøre processen mere langtrukken og møjsommelig.

Brug fliseimprægnering og algemiddel

Du kan hjælpe dig selv ved at sørge for imprægnering og algemiddel på dine fliser. God fliseimprægnering sørger for at forlænge flisernes levetid, og det skaber en barriere mod fugt og indtrængning af vand. Så slipper du for at døje med vækster, og du mindsker risikoen for, at dine fliser bliver ødelagt.

Du kan også bruge fliseimprægnering og algemiddel på dine fliser inde i huset. Det kan være gavnligt i vådrum, så du ikke risikerer alger eller svamp.

Sørg for at finde midler, der er beregnede til udendørs brug, når du skal imprægnere eller algebehandle terrassefliser. Du kan nemlig ellers risikere at bruge noget, der er dårligt for miljøet eller slet ikke fungerer i et udendørs klima.

Sand furerne på din terrasse

På din terrasse udenfor er det også en god idé at feje sand ud. Sandet fylder furerne og skraber fliserne, så de bliver en form for polerede eller pudsede, og det kan holde plantevækst nede for en stund. Du kan købe sand beregnet til formålet og feje det ud med en helt almindelig havekost.

Du sander terrassen til sidst, når alt andet er gjort. Fej sandet så meget ud, som du kan, og lad ellers resterne falde til og blæse væk. Det er ikke spor svært at feje sand ud på terrassen, og det giver et flot, færdigt udseende. Det er hurtigt overstået og en nem opgave at udføre.