Læs historien om, hvordan Dogecoin gik fra joke til seriøs kryptovaluta

Hvis du har fulgt bare en smule med på markedet for kryptovaluta, så kan du næsten ikke undgå at have hørt om kryptovalutaen Dogecoin, der egentlig startede som en joke, men nu er mere værd end nogle af de største danske virksomheder.

Her kan du få historien om hvordan det kunne gå til.

Et meme blev til en mønt

Oprindeligt var Dogecoin egentlig ment som en parodi på Bitcoin, og blev lavet med det daværende meget populære Doge-meme med hunderacen Shiba Inu. Det populære meme florerede hovedsageligt på platforme som Reddit og Tumblr, men blev hurtigt spredt til andre SOME.

 

Hvilket også var med til at hype hele situationen om den nye kryptovaluta.

For sjov eller seriøst?

Mens nogle måske mest købte Dogecoin for sjov så andre lynhurtigt en seriøs investeringsmulighed. Især da Elon Musk begyndte at tweete om den omdiskuterede mønt, og Mark Cuban iværksatte muligheden for at betale på deres webshop med Dogecoin tog det fart.

Hvis du til nytår 2021 havde købt dogecoin for ca. 1000 kr, så havde du på nuværende tidspunkt kunne sælge dem igen for over 140.000 kr.

Fortsætter det?

Det store spørgsmål er nu om den vilde trend der egentlig startede som en joke, kommer til at fortsætte sin stigning, for så vil det jo være en god ide at hoppe med på bølgen nu.

Men historien om dogecoin viser også hvor let påvirkelig kryptovaluta kan være, og hvordan noget så simpelt som et meme der trender på de sociale medier kan være med til at påvirke tingene. Da succesen bag dogecoin altså afhænger af flere ting, kan det være svært at spå om fremtiden.

Vil du være med?

Overvejer du også at købe dogecoin som investering, så er der altså flere ting du skal overveje.

I dag er der mange forskellige handelsplatforme hvor det er muligt at investere helt ned til et par hundrede kroner, og hvis du gør det, så løber du selvfølgelig ikke den store risiko.

Vælger du dog at investere et større beløb, så skal du altid have i mente at det er muligt at miste alle pengene.

Tror du på at dogecoin har en seriøs fremtid så vil det dog på ingen måde være dumt at investere i valutaen selv om den har en anderledes oprindelse.

Undersøg nye muligheder

Ligesom dogecoin hurtig fik succes, så arbejdes der konstant på andre former for kryptovaluta der laves med det ene eller andet formål, men uanset hvad, så ser det ud til at kryptovaluta er kommet for at blive.

Hvis du har mod på at lave nogle anderledes investeringer, kan du altid tjekke det aktuelle marked ud og se hvad der er af kryptovaluta på vej op.