Giv dit barn en ny cykel

Foråret er lige begyndt, hvilket betyder en masse solskin og tid til aktiviteter udenfor. Har du et barn, som er i den alder, hvor man kan begynde at lære og cykle? Så skal du ikke snyde det for de mange hundredvis af sjove timer, man kan have på en cykel. Læs med her, og find ud af, hvilken cykel dit barn skal have.

Er det den første cykel?

Hvis dit barn aldrig har cyklet før, og derfor heller ikke har lært det endnu, så kan det være en god ide at give dit barn en cykel med støttehjul. De sørger for, at cyklen ikke kan vælte, selvom barnet kommer ud af balance, eller stopper med at cykle. Der er også ofte et hul bagpå cyklen, som er egnet til, at man som forælder kan sætte en pind fast. På den måde kan man skubbe cyklen, indtil barnet begynder at cykle selv.

Tænk over modellen

Når det kommer til at vælge en cykel til dit barn, er det lige så svært, som når man skal vælge en cykel til sig selv. Der findes nemlig en masse forskellige modeller, farver, former og så videre, som du skal tage stilling til, når du skal købe den. Her kan det hjælpe at tænke over, hvilke farver og mønstre dit barn plejer at kunne lide. På den måde kan du nemlig være sikker på, at chancen for at ramme plet er større. Du kan se eksempler på børnecykler her.

Mange timers sjov

Hvis du giver dit barn en cykel, kan du være sikker på, at det vil få en masse sjov ud af det. Alene den succesoplevelse som det er for barnet, når det har lært at cykle, er helt fantastisk, og styrker dets selvtillid meget. Det bringer også en masse kvalitetstid med dit barn med sig, samtidig med, at en cykel også bidrager til en aktiv hverdag. Det er altså den perfekte gave.

Forskel på priserne

Børnecykler er ligesom voksencykler, fordi når det kommer til deres pris, varierer den nemlig meget. Der findes nogle som koster omkring 1000 kroner, og så findes der nogen, der koster helt op mod 5000 kroner. Prisen afhænger meget af, hvilken alder dit barn skal have cyklen i, den er nemlig billigere, jo mindre barnet er. Dette er til dels fordi, at der er brugt mindre materialer til at lave en lille cykel.